6 Şubat 2013

PATATES TABAĞINDA RUS SALATASI


Davet sofralarınız için çok şık bir sunum. Patates püresi o kadar lezzetli oldu ki, bir et yemeğinin yanında püre olarak sunulabilir. Hazırladığınız püreyi dolapta dinlendirirken iyice soğuduğuna ve katılaştığına emin olun. Aksi halde sunum sırasında yumuşak olacağı için dağılıp şekli bozulabilir. Rus salatasını kendim yaptım fakat işi kolaylaştırmak için hazır almakta fayda var. 



Malzemeler
  • 5 adet Patates
  • 1 çorba kaşığı Tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı Biber Salçası
  • Nane, Tuz, Pulbiber, Karabiber
İç Malzeme
  • Rus Salatası
Hazırlanışı

Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir kaseye alıp ezin üzerine tereyağı, biber salçası, nane, tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyip iyice yoğurup püre haline getirin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.

Püreden cevizden biraz büyük parçalar koparıp kase şeklini verin ve servis tabağına alın. İçine rus salatası ekleyip, süsleyerek servis yapın.   

Hiç yorum yok: