14 Ocak 2013

ZEYTİN ÜFELEMESİ - Antakya Mutfağı



Bir restaurant a gittiğim zaman, yemeklerden ziyade en çok ilgimi çeken mezeler oluyor. Sofraya oturduğunuz zaman sadece yemek yiyip kalkıyoruz. Halbuki bol çeşitli mezeler olduğu zaman, o sofra güzel sohbetlerle uzadıkça uzuyor. Bloğumda en çok arzuladığım onlarca meze çeşidine bol bol yer verebilmek.


Hal böyle olunca Antakya mutfağı da yakın markajım altında. Zira oradan öğreneceğim çok yemekler var. Bir gün mutlaka sadece mutfak kültürünü öğrenmek ve tatmak için oraya gideceğim.

Benim Ankara da sürekli alışveriş yaptığım bir Antakya Mutfağı var. Bu mutfağa dair bir çok ürünü ve mezeleri orada bulabiliyorsunuz. Bu salatayı da orada gördüm ve denedim. Diğer bir adı da Zeytin Öfelemesi. Daha estetik olsun diye hazır dilimlenmiş yeşil zeytin aldım fakat bu zeytinin tadını beğenmediğim için bir dahaki sefere, kırma yeşil zeytinden yapmayı düşünüyorum. Soframızdan dostlarımız, güzel sohbetlerimiz eksik olmasın. 



Malzemeler
Malzeme miktarlarını kişi sayısı ve zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Kırma Yeşil Zeytin
  • Domates
  • Maydanoz
  • Kuru Soğan
  • Kırmızı Biber, Nar Ekşisi, Zeytinyağı, Tuz
Hazırlanışı

Zeytinleri ikiye bölelim. Domatesleri küçük ve küp şeklinde doğrayalım. Maydanozları ince ince kıyalım. Kuru soğanı küp şekilde ve küçük küçük dilimleyelim. Malzemeleri salata tabağına ekleyip üzerine nar ekşisi, zeytinyağı, kırmızı biber ve tuz ile tatlandırıp servis yapalım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Gideceğin yoldan eminsen, engeller 'dinlenme noktan' olmaktan öteye gidemez. » der Paulo COELHO..
belli ki gideceğin yoldan emin olarak çıkmışsın bu yola..yapıp sunduğun her yeni yemek yeni bir heyecan ve güzellikle çıkıyor karşımıza.yayınladığın yemeklerden denediğim 3 tarif oldu görünüşleri kadar yapma aşaması da keyifliydi..eminim bu bilgilere erişmende,güzel yemekler yapmanda annenin katkıları da büyüktür..
Yürek mideyi değil, mide yüreği sürükler..ve güzel bir amaca sürüklendiğin için başarılı olduğunu düşünüyor ailene ve sevdiklerine güzel yemekler yapacağın başarı dolu seneler diliyorum..açların da karnının doyduğu,kimsenin yoksulluktan dem vurmadığı bir dünya hayaliyle...emeğine,yüreğine sağlık ..DİLEK DEMİR