15 Eylül 2012

KORNET PASTA

Bloğun ilk tarifi. Hayırlı uğurlu olsun :-) Bloğumun açılış anısına pazar günü bir yaş pasta yapmayı denicem, unutmadım.  
Hazırlıklara başlarken, Nerdende bulaştım bu işe diye içimden geçirirken, kornettoların bitmesine yakın güzel şeyler çıkmaya başlayınca dediğimi geri aldım. Biraz uğraştırıyor ama boş bir zamanınızda yaparsanız çok eğlenceli olacaktır. Yaptığımız anda yersek daha iyi olur kaldıkça içindeki kremanın etkisiyle yumuşayabilir. Bu arada hazır dondurma külahı kullanacağız fakat bunların metal olanları satılıyor. En kısa zamanda alacağım zira bu kornetlerle ilgili başka planlarım da var. Başlıyoruuuuz.





10 Kişilik

10 adet dondurma külahı
7 yaprak milföy hamuruYağlı kağıt

Kreması için
4 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 Paket vanilya

Üzeri için
Pudra şekeri, Fındık Kırıkları, Çikolata parçaları

Hazırlanışı
Önce kremamızı yapmakla işe başlayalım ki soğuması gerekiyor. Tencereye süt, şeker, yumurta, un ve nişastayı alıp tel çırpıcı ile çırpalım. Ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Soğuması için bir kenarda bekletelim.

10 adet külahımızı alıyoruz ve yağlı kağıtları dipten başlayaraz uçlarına doğru sarıyoruz. Külah yapar gibi. Uçlarında fazla kalan yağlı kağıtları külahımızın içine doğru kıvırıyoruz ki birbirlerinden ayrılmasınlar.

Milföy hamurlarımızı un serptiğimiz tezgahta hafif açıyoruz. 5 yada 6 şerit halinde kesiyoruz.Şeritleri kornettoların dibinden başlayaraz sarıyoruz. Burada önemli olan bu şerinlerin birbirinden ayrılmaması.Saracağımız şeritlerin uçlarını birbirinin üzerine getirerek ve hafif bastırarak sarıyoruz. Tam ucuna kadar sarmayalım ki çıkaracağımız zaman rahat olsun.  Bütün külahları bu şekilde yaptıktan sonra tepsiye yağlı kağıt serip önceden ısıttığımız 180-200 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Pişirdiğimiz milföylerimizi biraz ılıtıyoruz ve çok dikkatlice külahlarından çıkarıyoruz. Her bir kornettoları cam bardağa koyup, içine yaptığımız kremadan biraz koyup sonra çikolata parçaları atıyoruz sonra tekrar krema. En üzerine kırılmış fındıklar (ben hazır alıyorum) ve varsa süs amaçlı biraz fıstık tozu. 1-2 saat için dolaba kaldırıyoruz. Böylece dolapta dik duran kornettolar içinde kreması ile servis esnasında akmayacak.

Kornettolarımızı herbirinin üzerine pudra şekeri serpiyoruz, bunu yaparken çay süzgecinden paydalanabiliriz. Sonra nazikçe her bir kornettoları servis tabağımıza alıyoruz.

Bu kadar :-) Afiyet olsun....

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Kilo mu alıyorum acaba bunları okuyunca. :)

Unknown dedi ki...

Okuyunca kilo alan ilk insan olarak tarihe geçeceksin :-)

Unknown dedi ki...

çok güzel gözüküyor mutlaka yemeliyim. ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

:-) tamam fundacım. sana da yaparım