20 Eylül 2012

KİREMİTTE PALAMUT


Balık mevsimi başladı. Bundan sonra balık tarifleri de Cafede yerini alacak. Özellikle Hamsili Pilavı mutlaka takip etmenizi öneririm zira gerçekten nefis oluyor. Ben bu tarife soğan eklemedim onun yerine biraz soya sosu gezdirdim. Fakat soğanlı da yaptığım farklı tariflerden biri. Soya sosu normalde de çok tuzlu olduğu için az eklemekte fayda var yani soya sosu ve tuz dengesini çok iyi kurmak lazım. Ben yağları mümkün olduğunca az kullanmaya çalıştım ki balığın yağı ile birleşince daha fazla yağlı olmasın diye. mmmm çiğ hali bile çok güzel görünüyor. Tarifi 2 kişilik veriyorum.  Afiyet olsunnnnn....



Malzemeler

2 Adet Palamut
2-3 diş sarmısak
2 domates + 2 sivribiber
Tereyağı
Karabiber
Tuz
Soya Sosu - 1 tatlı kaşığı

Hazırlanışı

Temizlenmiş ve dilimlenmiş palamutları güveç kalıbına dizin, üzerine dilimlenmiş sarmısaklar, küçük ve küp doğranmış domatesler ve dilimlenmiş sivribiberleri düzenli bir şekilde yerleştirin. Soya sosunu üzerine gezdirin ve tereyağını küçük küçük doğrayarak üzerine serpiştirin. En son üzerine karabiber gezdirin. Üzerini aleminyum folyo ile kaplayarak pişirin. Çıkarmaya yakın folyo yu alın ve üzerinin kızarmasını sağlayın.

2 yorum:

Cagatay Gencer dedi ki...

Benim bildiğim Palamutun kulağına kar suyu kaçması lazım. O zaman bir daha yapmalısın.

aysun gençer dedi ki...

:-)