Malzemeler
- 250 gr. kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım limon suyu
- 1 adet yumurta
- Nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Köfte için, kıyma, soğan, bulgur, karabiber ve tuzu bir kapta iyice yoğurun. Fındıktan biraz daha büyük köfteler yaparak unlanmış tepsiye dizin.
Bir tencereye yoğurdu koyarak koyu bir ayran kıvamına getirin. İçine un ve yumurta ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. İçine tel şehriye ve köfteleri atarak tuz ilave edin. Malzemeler piştikten sonra sos tavasına bir yemek kaşığı tereyağını eritin ve salçayı ilave edin, naneyi de ekleyerek biraz kavurun ve çorbaya ilave edin. Son olarak limon da ekleyerek sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder