Malzemeler
- 1 kahve fincanı Buğday
- Yarım kahve fincanı Kuskus
- 3 su bardağı Yoğurt
- 1 Yumurta
- 1 diş Sarımsak
- 2 yemek kaşığı Un
- 2 su bardağı Su ( 1 su bardağı su, 1 su bardağı etsuyu kullandım)
- Tuz, Nane, Pulbiber, Tereyağı
Hazırlanışı
- 1 su bardağı suda önce buğdayı haşlayın, hafif pişince kuskusları ekleyerek hepsi yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta, un, ezilmiş sarımsak ekleyerek pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Buğdayın suyundan kesilmemesi için bir miktar ekleyerek ılıştırın.
- Ardından yoğurtlu karışımı ocaktaki buğdaylı karışıma ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırın. Kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bir su bardağı et suyunu ve tuzunu ekleyerek bir müddet daha kaynatın.
- Ayrı bir sos tavasında tereyağını eritin. Nane ve pulbiber ekleyerek çorbaya ekleyin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder