Malzemeler
- 50 gr Tereyağı yada Katı yağ
- 1 Yumurta
- 1 paket Kuru Maya
- 1 büyük çay bardağı Yoğurt
- Yarım su bandağı Ilık Su
- ¼ demet Dereotu
- Yarım çay bardağı Zeytinyağı
- Aldığı kadar Un
- Tuz
- 1 Yumurta Sarısı
- Çörekotu
Hazırlanışı
Tereyağını ılık bir ortamda yumuşayıncaya kadar bekletin.
Dereotunu küçük doğrayın.
Yoğurma kabına, tereyağı, yumurta, yoğurt, dereotu,
zeytinyağı, tuz ekleyerek harmanlayın.
Ilık su ve kuru mayayı karıştırın karışıma ekleyin ve unu kulak memesi
yumuşaklığında olana kadar yavaş yavaş ilave edin. Sıcak bir ortamda 20 dakika kadar bekletin.
Elimizi yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
kopararak yuvarlayın ve fırın tepsisine alın. Bu şekilde 10 dakika daha
bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu ile süsleyin. 180 derece
fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
1 yorum:
Aysun hanımcım çörekleriniz çok güzel görünüyor. Fakat ben yurtdışındayım ve maya bulamıyorum. İçinde maya olmayan çörek tarifleriniz varsa sitenizde yayınlayabilirmisiniz.
Yorum Gönder