Malzemeler
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı su
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 4 kahve fincanı un
- Kabartma tozu
- Vanilya
Kreması için
- 2 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Vanilya
Üzeri için
- 3 adet muz
- Tart jölesi
Hazırlanışı
Şeker ve yumurtayı 5 dakika kadar mikser ile köpük köpük olana kadar çırpın. Diğer malzemeleri hamura ekleyerek tahta kaşık ile karıştırın. Tereyağı ile iyice yağladığınız tart kalıbına hamuru döküp 150 derece fırında önce 15 dakika kadar fırının alt kısmı daha sonra alt ve üstü birlikte çalıştırarak keki pişirin ve soğumaya bırakın.
Kek pişerken krema malzemelerini tencereye ekleyerek koyu kıvam alana kadar sürekli karıştırın. Kremayı da soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kalıbından çıkararak ters çevirin. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine kenarlarından taşmayacak şekilde sürün. Muzları dilimleyerek düzgün bir şekilde kremalı kekin üzerine yerleştirin.
Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayarak fırça ile muzların üzerine sürün. Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder