(2 Kişilik)
Malzemeler
- 2 adet yufka
- 300 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Sarımsaklı yoğurt
- Tereyağı
- Toz biber, tuz, karabiber
- Sıvıyağ
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin, kıyma, tuz ve karabiber ile tatlandırarak iç harcımızı hazırlayın. Yufkanın birine sıvıyağ gezdirerek fırça ile yayın ve ikiye katlayın.
Geniş kısmına kıymalı harcı yayın ve rulo yaparak kıvırın. Resimdeki gibi büyüklükte keserek yağlanmış borcama dizin. Diğer yufka için de aynı işlemi uygulayın.
Mantımızı fırına alarak kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında az kavurduğunuz toz biberi gezdirerek sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder