Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket margarin - oda sıcaklığında
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket mısır nişastası
Üzeri için
- 1 paket çikolata
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice karıştırın. Margarin, kabartma tozu ve nişasta ekleyerek kulak memesinden biraz sert hamur elde edin. Gerekirse bir miktar daha nişasta ekleyelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elips şeklinde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye koyarak önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kurabiyeler beyaz kalmalı.
Çikolataya sıvı yağı ekleyerek benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyeleri çikolataya batırın. Çikolatanın donmaması için sürekli ocağın üzerinde kalmalı. Üzerine hindistan cevizi serperek servis tabağına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder