Cheddar peyniri hamur işimize çok lezzet kattı. Afiyet Olsun...
Malzemeler
- 3 su bardağı Un
- 1 paket Kuru Maya
- 1 çay bardağı ılık Süt
- 1 çay bardağı ılık Su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- 1 yemek kaşığı Şeker
- Yarım çay bardağı Ayçiçek Yağı
İç Malzeme
- Dilimlenmiş Salam
- Dilimlenmiş Cheddar Peyniri
Hazırlanışı
- Unu yoğurma kabına eleyin. Şeker ve tuzu ilave ederek harmanlayın.
- Ortasını havuz gibi açarak maya, süt, su, ayçiçek yağı ve yumurtanın akını ekleyerek yoğurun. Ilık bir ortamda kabarana kadar 15-20 dakika bekletin.
- Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak yağlanmış tepsiye dizin. Bu şekilde 10-15 dakika daha bekletin.
- Yumurtanın sarısını üzerine sürerek 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Pişen sandviçleri biraz ılıdıktan sonra yarıya kadar kesin. İçine salam ve peyniri koyarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder