29 Mayıs 2014

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


Enginarların en güzel zamanı. Kılçıklanmaya başlamadan bolca alıp derin dondurucuya atmalı. Afiyet Olsun...





Malzemeler

- 6 adet enginar
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 2 su bardağı su
- 2 adet kesme şeker
- Yarım limon suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Dereotu

Hazırlanışı


Limonu sıkıp suyunu tencereye alın. Zeytinyağını ekleyerek çırpma teli ile iyice çırpın. Suyu, şekeri ve tuzu ekleyin. Enginarları ilave ederek enginarlar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Bezelyeleri ve ardından küp doğradığınız havuç ve patatesi ekleyerek pişirmeye devam edin. 

Enginarlar piştikten sonra servis tabağına alın ve garnitürleri enginarların çukur yerine doldurarak servis yapın.

Hiç yorum yok: