Malzemeler
- 2 adet Tavuk Göğsü
- Yarım çay bardağı Bulgur
- 1 adet Kuru Soğan
- 2 Yumurta Sarısı
- Yarım Limon Suyu
- 1 lt Tavuk Suyu - Bir miktar normal su ile de karıştırılabilir
- Zeytinyağı, Tuz, Karabiber
- Maydanoz
Hazırlanışı
- Tavukları suda haşlayın. Tavuk suyunu bir kenara ayırın ve haşlanmış tavukları küçük küpler halinde doğrayın.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Tavuk suyu, tavuk eti ve bulguru ekleyerek bulgurlar pişene kadar ocakta bekletin.
- Bir kasede yumurta sarılarını, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Pişen yemeğin suyundan bir kaç kaşık ekleyerek ılımasını sağlayın.
- Karışımı çorbaya ilave ederek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder