Malzemeler
- 4 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz, Pul biber, Nane
- Tarhanayı kaseye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyip çırpın.
- Tereyağını eritip, domates ve biber salçalarını ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyip, kaynamaya bırakın.
- Tarhanayı kaynayan suya yavaş yavaş ekleyin, çırpıcı ile karıştırmaya devam edin.
- Haşlanmış nohutları ve baharatları da ekleyip, 10 dakika altı kısık olarak kaynamaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder