Kahramanmaraş yöresinin harika yemeklerinden. Aperatif olarak çok güzel bir sunum. Köfteleri sıcak olarak servis yaparsanız daha lezzetli oluyor. Afiyet Olsun...
Malzemeler
- 2 su bardağı İnce Bulgur
- Yarım su bardağı İrmik
- 100 gr. Kıyma
- Tuz
Kızartmak İçin
- Sıvıyağ, Pulbiber, Nane
Hazırlanışı
- İnce bulgur, irmik, kıyma ve tuzu bir kaba alın. Elinizi ara ara ıslatarak iyice yoğurun.
- Köfteleri ceviz büyüklüğünde kopararak elinizde şekil verin. Tencerede suyu kaynatın, hazırladığınız köfteleri suda pişirin. Pişen köfteler yüzeye çıkacaktır. Pişen köfteleri bozmadan kevgire alın.
- Servis yapmadan önce yağı tavada ısıtın. Köfteleri içine atarak 2-3 dakika kadar çevirin. Daha sonra köftelere nane ve pulbiber ekleyerek 5 dakika daha sürekli çevirerek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder