Bu yemeği televizyonda bir sağlık programında hazırlamışlardı. Zayıflamak isteyen sevgili blog takipçilerim için hemen not edip o akşam yaptım. Kıymalı karışım tadını renklendirdiği için sebze sevmeyenler için güzel bir yemek oldu. Ha gayret bayanlar fazla kilolarımızdan kurtuluyoruzzzz :-)) Afiyet Olsun...
- 2 adet Kabak
- 2 adet Havuç
- 100 gr Kıyma
- 1 adet Kuru Soğan
- 1 kase Sarmısaklı Yoğurt
- Zeytinyağı
- Tuz, Pulbiber, Karabiber
Hazırlanışı
- Kabak ve havuçları soyarak yarım ay şeklinde doğrayın. Borcama alarak bir yemek kaşığı ve az tuz ile harmanlayarak fırında yumuşayana kadar pişirin. (Buharda da pişirebilirsiniz)
- Pişen sebzeleri servis tabağına alın.
- Soğanı yemeklik doğrayın, kıyma ekleyerek zeytinyağında pişene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak ocaktan alın.
- Sarmısaklı yoğurdu sebzelerin üzerine gezdirin, sonra kıymalı karışımımızı da üzerine ekleyerek pulbiber ile renklendirerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder