Bu güzel sebzeli hamur işini mutlaka denenmesi gereken tarifler arasına alabilirsiniz. Denendi, onaylandı :-)) Afiyet Olsun..
Malzemeler
- 1 adet Yufka
- 4-5 dilim Cheddar Peyniri
- 4-5 dilim Jambon
- 1 Kabak
- 1 Kırmızı Biber
- 1 Sivri Biber
- Tereyağı
- Zeytinyağı
- Tuz, Karabiber, Kekik
Hazırlanışı
- Tart kalıbını yağlayın, Yufkaları büzerek kenarlarından taşmayacak şekilde kalıba yayın.
- Yufkanın üzerine tereyağını küçük küçük aralıklarla yerleştirin.
- Zeytinyağında kabakları yarım ay şeklinde doğrayarak soteleyin. Ardından sırayla jülyen doğranmış kırmızı ve yeşil biberi, jambonları ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine tuz, karabiber ve kekik serpin.
- Hafif sotelenmiş harcımızı yufkanın üzerine yayın ve yufkalar pişene kadar fırında pişirin.
- Çıkarmaya 5-10 dakika kala yine jülyen doğradığınız Cheddar peynirlerini üzerine serpin ve tekrar fırına verin. Peynirler eriyince soğutmadan servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder