14 Kasım 2015

ARPA ŞEHRİYELİ RİSOTTO




Malzemeler
( 2 kişilik)

- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 avuç bezelye
- 1 adet havuç
- 5-6 adet mantar
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- Tuz, karabiber 
- Parmesan peyniri yada kaşar

Hazırlanışı

Mantar ve havucu küçük ve küp doğrayın. Soğanları küp doğrayın ve zeytinyağında kavurun, sarımsakları ilave edin. Arpa şehriyeyi ilave ederek bir kaç dakika kavurun. Sebzeleri ilave ederek bir süre daha kavurmaya devam edin. Tavuk suyu, tuz ve karabiberi ilave edin ve pişmeye bırakın.
Yemeğimiz piştikten sonra 1 yemek kaşığı kadar tereyağını ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: