30 Mayıs 2015

TERBİYELİ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI


Malzemeler

- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 1 kase yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı margarin
- Yarım çorba kaşığı salça
- Su ve et suyu karışımı
- Tuz, nane, Pulbiber

Hazırlanışı

Tencerede margarini eritip salçayı ilave edin. Ardından şehriyeleri ekleyip yumuşayana kadar kaynatın. Bir kasede yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp iyice çırpın. Kesilmemesi için kaynayan çorbamızdan bir kaç kaşık ilave ederek ılık hale getirin. Yoğurtlu karışımı kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırın. Nane, tuz ve pulbiber ilave edip 5 dakika kadar daha kaynadıktan sonra servise hazır.

Hiç yorum yok: