4 Mart 2015

TAVUK DÜRÜM


Sanmayın ki her yaptığımı sizlerle paylaşıyorum :-) Bir yemek yaparken, tadı konusunda en ufak bir tereddütüm varsa doğru rafa kalkıyor. O yüzden gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. 
Şimdiye kadar ise bir çok tavuk dürüm denemesi yaptım fakat bu en başarılısı oldu ve hemen sizinle paylaştım. Deneyin pişman olmayacaksınız. Afiyet Olsun...


Malzemeler
(2 kişilik)
- 200 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
- 2 adet lavaş ekmeği
- 1 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Kornişon turşu
- Mısır
- Ketçap, mayoner
- Kaşar Peyniri

Hazırlanışı

Tavuk göğsünü az yağ ile soteleyin. Doğradığınız biberleri ve salçayı ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Patatesi ayrı bir tavada kızardın.
Lavaş ekmeğini uzunlamasına tezgaha alın. Kenarına hazırladığınız tavuklu harcı ve patatesleri yayın. Sonra sırasıyla, Kornişon turşu, mısır, ketçap, mayonez ve kaşar dilimleri koyun. Yanlarından katlayarak düzgün bir şekilde rulo haline getirin. Tost makinasında kaşarlar eriyene kadar bekletin.

Hiç yorum yok: