27 Nisan 2014

FINDIK EZMELİ KURABİYE



Biraz uğraştırsa da kurabiyemiz çok lezzetli oldu. Nişastadan dolayı merdane ile açmak zor olacağı için parçalar halinde avucunuzun içinde yassı hale getirip bardak ile çıkarmayı deneyin. İlk denememde çay bardağı biraz büyük geldi fakat ikinci denememde yani Defneciğimin doğum günü için yaptığım kurabiyeleri rakı bardakları ile çıkardım ve boyutu daha hoşuma gitti. Şayet daha kalabalık bir misafir ağırlayacaksanız daha küçük kalıplar ile çıkarmayı deneyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.



Malzemeler

- 200 gr. margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Fındık Ezmesi
- 1 su bardağı iri kıyılmış fındık


Hazırlanışı


Margarini eritin. Sıvıyağ, nişasta, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru ister merdane ile isterseniz parçalar halinde elinizde yassılaştırarak açın. Çok ince yada çok kalın olmamasına dikkat edin. Çay bardağı ile kesin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Fırın tepsisine dizerek kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirin. 

Soğuyan kurabiyelerinin alt kısımlarına fındık ezmesi sürün ve diğer kurabiyeyi üzerine kapatın. Yanlarına tekrar fındık ezmesi sürün ve fındık parçalarına batırarak servis tabaklarına dizin.


Hiç yorum yok: