Pandispanya keklerini eğer acelem yoksa kendim yapıyorum. Acil bir misafir gelirse hazır tercih ediyorum. Püf noktalarını aşağıda altını çizerek belirttim. Afiyet Olsun...
Malzemeler
- 5 Yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket Kabartma tozu
- 1 Vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 tutam tuz
- Yarım su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
- İlk önce limon kabuklarını rendenin en ince kısmı ile rendeleyin.
- Toz şekerlerini rendelenmiş limonlara katıp elinizle iyice ovalayın. Bu aşamada limon iyice malzemelere geçecek ve buram buram limon kokuları etrafa yayılacak.
- Yumurtaların sarısı ve beyazını çırpmak için ayrı kaplara koyun. (Beyazı çırparken cam kase kullanın.)
- Yumartaların beyazına bir tutam tuz ilave edin rengi beyaz olana kadar mikser ile çırpın. Ardından şekerin yarısını ilave edilip çırpmaya devam edin.
- Yumurtaların sarısına geri kalan toz şekerini de ilave edip, krema halini alana kadar mikser ile çırpın ve şekerin erimesini sağlayın.
- Daha sonra her iki yumurtayı birbirine ekleyip üzerine unu eleyin. Vanilya, kabartma tozu, sıvıyağ ekleyip tahta kaşık ile karıştırın. Metal kaşıklar kabarmayı önler. Çok fazla karıştırırsak fazla kabarmazlar.
- Malzemeleri yağladığınız kelepçeli bir kek kalıbına aktarıp fırında kabarana kadar pişirin. Ben 20 cm çapında kek kalıbı kullandım.
- Kakaolu yapılacaksa 25 gr. kakao eklenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder