24 Eylül 2012

KAZDAĞI ÇORBASI


Kış geliyor. İçimizi ısıtacak ve benim en sevdiğim çorbalardan biri de Ege mutfağının ünlü Kazdağı Çorbası. Sarımsak bu çorbaya çok yakışıyor. Sarmısakları dilimlemek yerine ezerseniz kokusu daha güzel çıkar. Afiyet olsun...

Malzemeler

* 1 adet Tavuk Göğsü
* 1 yemek kaşığı Salça
* 1 kase Yoğurt
* 3 yemek kaşığı Pirinç
* 3-4 su bardağı Tavuk Suyu
* 3 yemek kaşığı Tarhana
* Haşlanmış Nohut yada haşlanmış Börülce
* 3 diş Sarmısak
* Tuz, Kırmızı Biber

Hazırlanışı

Tavuğu haşlayıp küçük küçük didikleyin.
Tencereye çok az sıvıyağ koyup ezdiğiniz sarmısakları biraz kavurun. Ardından salçayı koyup, kokusu çıkana kadar kavurun.
Pirinçleri ekleyip üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyin.
Bu arada tarhanaya biraz sıcak su koyup bir kenarda bekletin.
Pirinçler yumuşayınca tarhana, tavuk ve nohutu ekleyip kaynatın
Yoğurda çorbanın sıcak suyundan biraz ekleyip karıştırın ve çorbaya ekleyin.
Son olarak tuz ve kırmızı biberi ekleyip biraz daha kaynatıp sıcak sıcak servis yapın..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Nefissss bir çorba. Benim yaptığım biraz koyu kıyamlı oldu ama nefisti. Yasemin