14 Eylül 2012

Hoş Geldim J

Farklı yemekleri denemek ve “Dünya da insanlar ne yiyor?”  merakım beni bu bloğu yapmaya kadar getirdi. Bu konuda biraz milliyetçilik yapalım J Türk mutfağının zenginliği, çeşitliliği ve lezzeti dünya mutfaklarının üzerinde. Araştırma yapmayı çok seviyor olmam umarım sitenin renkliliğini artıracak. Sahip olduğum kaynak ve arşivlerdeki en güzel yemekleri, gezdiğim yerlerde tattığım lezzetleri sizlerle paylaşacağım.    

Blogger adına gelince. Şarap yapımına olan hayranlığım!!!! Kesinlikle şarabı çağrıştıran bir isim olmalıydı. ÖKÜZGÖZÜ oldu.  Şimdi ÖKÜZGÖZÜ üzümünü biraz tanıyalım ki fazla eleştirilere maruz kalmayalım.

Ülkemizde birbirinden değerli onlarca kırmızı üzüm çeşidi var. Elazığ bölgesinde yetişen şaraplık asil üzümlerinden biri de  ÖKÜZGÖZÜ. İri taneli, yuvarlak, sulu, etli ve şarapta yıllandırmaya uygun mükemmel bir üzüm. Bu üzümden tek başına şarap yapılabileceği gibi BOĞAZKERE üzümü ile birleştirildiğinde de mükemmel bir uyum ortaya çıkmaktadır. Dünyada ki bazı şarap üreticileri bu üzüme göz koysalarda maalesef kendi ülkelerinde yetişmeye müsait bir üzüm değil.  Ben artık burada kesiyorum, anlatmaya kalkarsam sayfalar alacak.

Yarım kalan ŞARAP YAPIMI kitabını bir gün bitireceğimi umarak tekrar HOŞGELDİM….

ARŞİV YEMEKLERİM


5 yorum:

Adsız dedi ki...

Yemek ve damak tadı sonu olmayacak bir yolculuk. Damak tadına önem verenler umarım aradıklarını burada bulurlar. Hosgeldin Okuzgozu Cafe

Adsız dedi ki...

Hayırlı olsun, yemeklerin tadını pratikte de tatmak şansımız olur inşallah:)
Barbaros

Adsız dedi ki...

YENİ İŞ HAYATINIZIN SİZE VE TÜM HALKIMIZA HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLERİM....
YENİ İŞLER VE YENİLİR TADLAR İLE NİCE TARİFLERE ...

Adsız dedi ki...

aysuncum, hayırlı olsun... güzel yemeklerinin, pastalarının tariflerini bekliyorum... özellikle de kar toplarının...:) emine

Adsız dedi ki...

Aysun ablacım hayırlı olsun harika şeyler var takip edicem ve hepsini bir bir denicem :) Sevgiler... Ezgi